RegisterStep 1 of 4

Become member

Our way to appreciate traveling with Fjord Line. Fill in the form to become a member.

* Valid mobile phone number is required.
Example: +47 900 00 000 or +46 70 00 00 00 00

Tag på oplevelse blandt de norske vikinger-bilde

Number of votes:

Tag på oplevelse blandt de norske vikinger

Dette er de fem bedste steder i Norge, hvis du vil prøve livet som viking.

Vikingeskibsmuseet, Oslo

Vikingeskibsmuseet er et must-see for enhver, der er interesseret i vikingehistorien. Verdens to bedst bevarede vikingeskibe i træ, der begge stammer fra det 9. århundrede, er udstillet her. Mindre fartøjer, slæder, en vogn med udsøgt udsmykning samt et væld af værktøj, seletøj, tøj og husholdningsartikler indgår også i udstillingen.

Lofotr Vikingemuseum, Borg, Lofoten Islands

Rejs tilbage i tiden og oplev livet i et vikingehus i Borg nær Leknes, hvor resterne af det største kendte langhus fra vikingetiden er fundet. Hør vikingehistorier om magt, ære og rigdom. Tag med til vikingegilde, hvor guvernøren, hans kone og deres trælle vil underholde dig og tage sig godt af dig. Om sommeren kan du også ro et vikingeskib, ride og forsøge dig med at kaste økser og skyde med bue og pil.

Karmøy og Haugesund, Rogaland

Efter slaget ved Hafrsfjord i 872 e.Kr. grundlagde Harald Hårfager Norges første trone i Avaldsnes. Følg i hans fodspor og oplev vikingernes spændende historie i Karmøy Kulturopplevelser. Der afholdes også en vikingefestival.

Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Nord-Trøndelag

Sankt Olav-festivalen (Olavsfestdagene) tiltrækker titusindvis af besøgende hvert år. Den omfatter et middelaldermarked, en kunstudstilling, koncerter, teaterforestillinger, seminarer og meget mere. En anden populær begivenhed er Spillet om Sankt Olav, som opføres hvert år sidst i juli. Det blev opført første gang i 1954 og er det længst opførte friluftsspil i Norge, og amfiteateret, der er bygget til spillet, er desuden det største friluftsteater i Skandinavien.

Hver dag i sommersæsonen byder ”Stiklestad Sommer” indenfor til en bred vifte af oplevelser for hele familien.

Gudvangen Vikingemarked, Gudvangen, Fjordnorge

Vikingelejren i den lille landsby Gudvangen, der ligger ved bredden af den billedskønne Nærøyfjord, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, kunne i 2012 fejre sit ti års jubilæum. Få en smagsprøve på vikingelivet på vikingemarkedet, hvor du kan opleve traditionelle håndværk blive udført, smage vikingemad, tage et kig ind i vikingeteltene eller endda få mulighed for at ro et vikingeskib (eller i hvert fald en kopi.)