RegisterStep 1 of 4

Become member

Our way to appreciate traveling with Fjord Line. Fill in the form to become a member.

* Valid mobile phone number is required.
Example: +47 900 00 000 or +46 70 00 00 00 00

Tag på vandring i Stavanger-området-bilde

Orrestrand. Foto: Frithjof Fure - Visitnorway.com

Number of votes:

Tag på vandring i Stavanger-området

Udforsk denne smukke del af Norge med bus på en sightseeingtur gennem Stavanger, med båd på Lysefjorden, eller lej en cykel eller bil og udforsk området på egen hånd.

604 meter over havets overflade

En vandretur op til Prædikestolen giver dig en fantastisk udsigt over Lysefjorden fra en højde af 604 meter over havets overflade. Turen tager omkring to timer hver vej og starter ved Preikestolen Fjellstue.

Hvis du søger større udfordringer, kan du vandre op ad Kjerag, der knejser omkring 1.000 meter over havets overfalde for enden af Lysefjorden. Om sommeren kan du tage med på en daglig guidet vandretur med transport fra Stavanger og Sandnes.

Det er muligt at tage på sightseeing-sejlads til Lysefjorden året rundt. Om sommeren afgår turistfærgen fra Lauvvik gennem Lysefjorden. Du kan tage din egen bil med på færgen til Lysebotn for enden af fjorden og køre over fjeldet tilbage til Sandnes og Stavanger. Book din Lysefjords-sightseeingtur med Tide eller Rødne Fjord Cruise.

Kiting-Sola-Strand-Stavanger--122009-99-0274_2200
Kiting Sola Strand, Stavanger. Foto: Christopher Hagelund – Visitnorway.com

Oplev Stavanger med bus

Om sommeren er der sightseeingture i Stavanger med norsk- og engelsktalende guide. Det er en fantastisk måde at lære mere om Stavanger og byens historie på. Det er også muligt at få en skræddersyet tur til dig og din gruppe fra et af de firmaer, der står for guiderne.

En norsk palmeø…

Flor & Fjære er en eksotisk have og restaurant på øen Sør-Hidle, kun 20 minutters sejlads fra Stavanger. Der er to daglige afgange, og der er åbent fra maj til september.

Lej en cykel

Lej en cykel fra turistkontorerne i Stavanger eller Sandnes og tag en tur ad Nordsøruten.

Gør holdt for at spise madkurv på stranden eller find et afsides sted at holde hvil langs ruten.

Stavanger turistkontor har endda nogle få elektriske cykler, der giver dig en hjælpende hånd på stigningerne. Cykelture, hvor du tager på opdagelse i naturen på to hjul, kan også starte i Sandnes og føre dig gennem Jæren og op i fjeldene.

Oplev Stavangerområdet i bil

Kør til Byrkjedalstunet for at spise og besøg stearinlysbutikken. Tag en tur omkring den enorme talus Gloppedalsura få minutter fra Byrkjedalstunet. Gloppedalsura består af kampesten, der er faldet ned med laviner, og som nu ligger i bunker oven på en endemoræne. For 10.000 år siden smeltede det islag, der dækkede området. Udflugten kan nemt kombineres med en vandretur til vandfaldet Månafossen og turistfærgen gennem Lysefjord.

Manafossen-waterfall-02006-99-0008_2200
Vandfaldet MÃ¥nafossen. Foto: Johan Wildhagen – Visitnorway.com

Turen til Utstein Kloster tager dig med tilbage i tiden. Utstein var engang royal bolig for kong Harald Hårfager omkring år 900 e.Kr. På vej tilbage mod Stavanger bør du besøge de udskårne klipper på Austre Åmøy – et af de største områder med helleristninger i Rogaland-fylket. Helleristningerne er mere end 3.000 år gamle. Arkæologisk Museum i Stavanger kan hjælpe med detaljeret information om helleristningerne.

Landskabet ved Jæren langs kysten er et vildt og barsk landskab. Her kan du eksempelvis gøre holdt ved strandene langs kysten, Hå Gamle Præstegård eller MingarWalker Glaspusteri.

Der ligger adskillige fyrtårne langs Jæren-kysten, som nemt kan nås med bil. Tungenes Fyrtårn, Obrestad Fyrtårn, Eigerøy Fyrtårn og Kvassheim Fyrtårn er alle et besøg værd.

Tag på dagstur til Egersund og omegn. Besøg den unikke Magma Geopark med dens særprægede månelandskab. Længere mod syd kan du besøge den charmerende Sogndalstrand i Sokndal.